2019-07-19
約朋友聊天唔知去邊度好,諗起有朋友介紹一間位於大角咀大全街嘅西餐廳,聽講呢間西餐廳既環境幽雅,啲意粉又好好味喎,不如去試吓啦!一入間餐廳見到裝修簡單歐陸式味道,燈光小小暗,令人有浪漫的感覺。因朋友胃口細,故點了一個Dinner set :「醬燒熊本牛肉意粉」另外加一個「西班牙黑豚火腿片哈蜜瓜」首先上餐湯,朋友飲一啖即贊好味,原來餐湯用了紅蘿蔔做主角,加上薯仔磨成溶,飲到淡淡的紅蘿蔔香味,好特別👍沙律嗰買相唔錯,啲材料都好新鮮。「醬燒熊本牛肉意粉」啲牛肉燒得啱啱好,咬落一陣陣牛肉嘅香味,意粉煮得好乾身好好味,本人覺得呢個餐$108係非常之超值。「西班牙黑豚火腿片哈蜜瓜」當中的火腿片相信是用了上乘的食材,和哈蜜瓜一齊好夾好爽口,值得一提是店主熱情好客招呼周到,俾人舒服的感覺。