2019-12-29 63 瀏覽
聽朋友講係顯徑邨冬菇亭出左海鮮蒸汽火鍋,天氣又轉涼,見近近地就去左嚐鮮平時火鍋店既醬料區通常都好亂,但黎度都算好企理龍蝦餐、海蟹餐(各一)6款海鮮拼盤二人份量海鮮拼盤,兩個人食真係岩岩好,適合每樣都可以試d。有聖子皇、貴妃蚌、多寶魚、黃金蜆、海蝦同時令貝。樣樣都夠晒新鮮安格斯牛肩肉牛肉肥瘦均勻,好靚既雪花紋,入口軟腍,肉味濃郁火鍋配料配料可任選8款,我地揀左滋補花膠、自家制墨魚滑、蝦滑、自家制墨魚丸、貢丸、牛根丸、肥牛同菜。自家制真係自家制,用料的確足料新鮮,相比起貢丸同牛丸就比較遜色。竹庶水及汽水任飲值得一提既係竹庶水,一d都唔會死甜,係岩岩好既竹庶甜粥底將栗米粒、芋頭粒、南瓜粒同米飯加入充滿海鮮鮮甜既湯底煮成海鮮粥,味道又點會差。煮到粥底軟綿,連鹽都唔洗落整體得分:4 / 5

平時火鍋店既醬料區通常都好亂,但黎度都算好企理

龍蝦餐、海蟹餐(各一)
6款海鮮拼盤

安格斯牛肩肉
牛肉肥瘦均勻,好靚既雪花紋,入口軟腍,肉味濃郁

火鍋配料

竹庶水及汽水任飲
值得一提既係竹庶水,一d都唔會死甜,係岩岩好既竹庶甜

粥底

整體得分:4 / 5