2021-02-07 2798 瀏覽
🇭🇰祥仔·近排祥仔好似開咗好多間餐廳咁 佢海港城食酸菜魚個間個景好似好靚咁🤩不過因為我哋唔係太食得辣 所以就試咗呢一間fusion嘅餐廳 佢所有嘢食都俾我想像中大份超多 我哋係飽到上心口🤣🤣不過佢啲嘢食真係做得幾出色 每樣都相當唔錯 係一個用料出色嘅茶餐廳 之後我男朋友勁念念不忘 我一路打食評佢一路話要再去食多一次😂·法式龍蝦湯海鮮一丁$98呢一個一黎真係超濃龍蝦湯味🦞而且佢份量都真係好足 佢個魚好大嚿 而且係煎到個皮好脆 啲魚肉仲係超嫩 我勁鍾意 之後上面嗰兩隻大蝦我男朋友都話超級新鮮🦐佢個出前一丁係真係索曬個湯汁係 勁入味 不過冇咗個麻油味 我就唔係好食得出佢係出前一丁 不過唔緊要🤣🤣🤣·祥仔脆脆豬扒飯$128佢呢一個大份到嚇親我地 佢個豬扒係勁厚身 炸到好脆 而且入邊超嫩 完全唔會un😍😍佢個調味超好 而且佢個豬扒肉質好好 肥瘦比例啱啱好 每一舊都超好食🤤個飯就真係實在太大個啦 我哋最後都食唔晒 不過佢個蕃茄汁係好濃個種 超杰身🍅·海龍王兩日兩夜羅宋湯 +$48呢一個佢係好似嗰啲seafood boil bag咁 佢係會上台先剪開比你 而且佢都幾足料 入邊好多海鮮 尤其係個魷魚超
🇭🇰祥仔
法式龍蝦湯海鮮一丁$98
法式龍蝦湯海鮮一丁

祥仔脆脆豬扒飯$128
祥仔脆脆豬扒飯

海龍王兩日兩夜羅宋湯 +$48
海龍王兩日兩夜羅宋湯

呢一個佢係好似嗰啲seafood boil bag咁 佢係會上台先剪開比你 而且佢都幾足料 入邊好多海鮮 尤其係個魷魚超級鮮味😍個蝦同埋帶子就正常水準啦 佢個湯味道都好濃郁既 不過我覺得佢個香草味有啲太重 所以我自己就無咁鍾意呢個啦🤭🤭
麥精十勝紅豆冰+$25
雜果賓治 +$25
麥精十勝紅豆冰

佢個紅豆冰我男朋友超鍾意 佢上面係有一個煮到綿晒嘅紅豆雪糕 之後佢係將啲麥精打到好似思樂冰咁 勁有口感 下邊仲有啲麥精奶 佢勁鍾意😈😈我就嗌左雜果賓治 佢完完全全就係細個嗰陣味 唔會話太甜得黎都幾好飲 而且上面真係有好多雜果😍😍
#rbyeat
#rby港式