2022-01-20
好好食,本身以為只會係普普通通無咩特別既糖水,點知比預期中既好食。聽人講佢d野飲幾好飲,下次會試埋佢d野飲。紅豆芋圓仙草凍 $26🌟🌟🌟🌟🌟成碗都好足料,比好多紅豆同仙草,芋圓就無數一碗有幾多粒,約莫十粒到。佢芋圓有三隻款,有蕃薯,芋頭,重有一隻係白色既,我都唔太知係咩味。芋圓都好Q彈,紅豆都係用糖水去煲出黎,所以都好甜,佢仙草就比較特別,平時食開既都會係有陣甘同少少苦既味道,但係佢首先係甜既,最後先會帶少少甘味出黎。粉粿芋圓仙草凍 $29🌟🌟🌟🌟🌟成碗都係好足料,比好多。芋圓同仙草頭先就講左啦,就講粉粿啦。本身唔知粉粿係d咩,以為係同芋圓差不多既野,點知原來唔同既,佢比我感覺有d似蒴餅,顏色啡黃,帶少少透明,比仙草甜少少,幾好食既。Ps 兩碗比較會中意食紅豆多d,可能因為我中意食紅豆啦。同紅豆果碗會比較甜少少,如果中意無禁甜既,可以揀粉粿果碗。
紅豆芋圓仙草凍 $26
🌟🌟🌟🌟🌟