2021-10-17
真係會再encore㗎啦😍點解呢🤔因為香港地好難搵到一間由早上十一點可以食到下午四點,仲要係一個價錢百零蚊一位自助餐真係抵食同埋超值㗎💯💯💯其實我之前試過旺角嗰間好多次啦😋今次就試銅鑼灣呢一間喺銅鑼灣廣場一期7樓,woo係7樓全層嘅👍好大、好乾、淨好靚裝修、 座位又闊落,而且攞嘢食嘅地方好舒服架💯💯事不宜遲喇♥️講下有咩食呀👍睇唔睇到呀😋好多牛肉醃咗牛肉有好款有辣有唔辣仲有原味添👍👍有牛脷、牛扒、肥牛、牛柳 ...應有盡有呀👍👍所以呢旺角嗰間係好多印尼姐姐工人姐姐禮拜六日放假嘅時候喺度食㗎👍👍因為可以食到唔同種類嘅牛肉呀嘛💯💯唔止有牛肉架仲有好多有辣嘅有唔辣嘅其他肉及蔬菜架,有豬扒、五花腩肉、豬柳、雞翼、雞肉、 雞扒、 雞腎、仲好多蔬菜嘅😋冬菇、金菇、青椒、紅椒、 金菇 等等....應有盡有👍👍 呢一部分你都淨係攞呢啲生嘅肉生嘅蔬菜攞返去燒完就有得食啦♥️♥️佢仲有熟食㗎👍肚餓就食咗熟食先啦😋熟食成日換不同款嘅♥️我今日見到嘅呢就有咖哩魚蛋、雞翼、蔬菜、炒飯等等....應有盡👍👍唔止呀😍佢仲有湯㗎😋湯有乜嘢湯,咁韓國燒烤自助餐咁梗係有人參雞湯啦👍又碗仔翅♥️仲有老火靚湯添👍👍仲有個沙律吧畀你食沙
唔止有牛肉架
仲有個沙律吧畀你食沙律㗎係咪好特別呢😍😍
仲有韓國配菜, 醃泡菜、醃蘿蔔、大豆芽、菠菜等等啦
有白飯、豬腳薑, 仲有一生菜……生菜用嚟做乜嘢呢?有冇睇韓劇呀😁韓劇呢佢哋食燒肉嘅時候咪會將個生菜夾住個燒肉食嘅呢👍個生菜就係咁樣用㗎啦👍👍係咪好有韓國feel呢♥️
仲有甜品區架😋😋有雪糕、糖水、 涼粉、豆腐花、布甸、水果有西瓜、蜜瓜,仲有雪糕🍨雪糕係牛奶公司一般杯杯嘅雪糕🍦有三隻味嘅😋有芋頭 、朱古力同埋雲呢拿係咪好豐富呢😁😁
仲有嘢飲區喎,嘢飲都係任飲㗎👍👍有韓國嘅茶一罐罐好好飲㗎👍👍有汽水又有啤酒係咪應有盡有呢 👍👍
呢一度一定會係我長期捧場嘅地方呀因為真係乜嘢都有得食😋😋😋😋
仲有仲有呀♥️佢最特別嘅地方係有得訂位㗎👍👍你訂咗位就唔怕冇位啦😁😁😁
漢和韓國料理
銅鑼灣廣場一期7樓