2021-11-29
自己本身住大角咀,所以會留意大角咀附近有啲咩食,平時門口會有人等所以無去過,今日放咗工有啲嘢已經成9:30pm好彩附近仲未收。入到餐廳非常之有驚喜,因為濃厚嘅日式裝修,人唔多,播住日文歌,感覺自身好似去咗日本旅行咁呀依家都出名食新鮮又抵食的刺身同埋魚生丼,梗係要試吓佢哋嘅名物。首先我揀咗個自選魚生飯,係三文魚腩以及蟹棒;另外一個係三文魚蔥柱吞拿魚腩魚生丼魚生飯肉質非常鮮美, Wasabi好夠味,怡東范由舖頭自家條配粒粒陣牙,令你好開胃因為三文魚腩肥美太好食,夠厚,所以我哋另外再叫多咗碟三文魚腩刺身仲有叫咗碟醬油廣島蠔,廣島蠔職場炸好送上枱非常之香,而且仲好大隻,樂樂啖啖肉執好詩美,因為啱啱炸好非常之熱,記得唔好用手直接掂個殼返工咁辛苦,食完呢餐感覺美食能帶給人幸福和活力,找出有感的溫暖,感覺非常滿足!
另外一個係三文魚蔥柱吞拿魚腩魚生丼