2024-08-12
下午茶最啱食啲咩,梗係西多士啦!但係天氣又太熱,完全零個意欲出街,不妨學小編係波仔入定啲急凍食品,炒粉麵飯、小菜、湯品一應俱全。✨波仔花生醬西多士係唔係估唔到呢,平時波仔都係出炒粉麵類,今次居然有新野推出(・ω・)ノ花生醬相當澎湃,西多士嘅厚度亦都好夠,最重要嘅係翻熱後無油膩膩嘅感覺。✨蝦餃蝦餃嘅皮叮完之後都保持煙靭,裏面嘅蝦肉都好飽滿,咬落爽彈,當然唔少得要配返辣椒油!✨南乳花生豬手煮個米線再叮一叮,就已經有個餸可以配,豬手骨膠原滿滿,份量都唔算好少,最鍾意佢嘅南乳調味,更重要係有海量嘅花生 ~✨咖喱牛腩飯絕對係經典中嘅經典,細個食到而家嘅味道都冇變過!咖喱好香口,牛腩都夠晒腍,如果份量可以多啲就正啦!✨瑤柱冬瓜盅配合埋夏天呢個時節,居然出埋冬瓜盅呢一款急凍食品,鍾意佢個湯唔會太鹹,亦都有足夠嘅蘿蔔粒、肉粒、瑤柱!小編大愛~~~有時諗唔到食咩,不妨考慮吓波仔!
✨波仔花生醬西多士
✨蝦餃
✨南乳花生豬手
✨咖喱牛腩飯
✨瑤柱冬瓜盅
有時諗唔到食咩,不妨考慮吓波仔!