2022-10-24 16 瀏覽
男友成功幫我撲到飛咁叻叻,夜晚收工去請佢食佢最愛吃嘅壹號餐廳!哈哈我男友係茶餐廳小菜專家,同埋皆因呢度有佢最喜歡食嘅菜色!蜜椒薯仔牛柳粒& 薑蔥霸王雞💜蜜椒薯仔牛柳粒利用黑椒粒爆炒精選牛柳粒,牛柳肉質惹味炒得啱啱好!吾會好UN口送飯一流!💜薑蔥霸王雞好嫩滑嘅霸王雞,一啲都吾老,肉質細嫩鮮雞味濃郁,配合薑蔥絲食,食過番尋味!💜豉椒炒蜆這裡啲蜆處理得幾好無沙,呢樣真係好重要ga!!紅黃椒亦都好足料!💜椒鹽三蔬(茄子,花生苗,洋蔥圈)呢個係我嘅favorite !! 絕少數餐廳有提供花生苗,仲要炸椒鹽,真係少之有少!炸粉份量仲要岩岩好,吾會蓋哂原來蔬菜嘅味道!四個中菜加兩個靚仔白飯,又好味又滿足的一餐💜
💜蜜椒薯仔牛柳粒
💜薑蔥霸王雞
💜豉椒炒蜆
💜椒鹽三蔬(茄子,花生苗,洋蔥圈)