2019-02-28 55 瀏覽
‪今晚要加班, 放工之後同事提議一齊食埋晚飯先返屋企, 於是係公司附近試間越南野, 平時午餐少出街食, 同事話午巿有時黎食都唔錯~‬‪ ‬‪入門口已經比d裝修吸引到我, 牆兩邊掛左幾幅畫都幾有藝術感覺, 估唔到食越南野會有呢d裝修~‬‪坐低左之後牆上都有掛畫, 但坐位有茶餐廳感覺, 不過係坐得舒服同好靜既~ 餐牌裡面都係同其他越南食巿差不多, 我地每人叫左一碗粉麵再加左個菜同小食~‬‪同事叫左生牛肉湯河, 賣相好似唔錯, 原來食落真係好好味, 湯底清得黎好有牛肉味道, 而牛肉都好滑身同切得好薄, 而且份量都幾大, 之後決定大家share食~‬‪ ‬‪我叫左個雞扒撈檬, 撈檬精髓來自個汁, 酸酸地好開胃, 雞扒亦都好大塊, 煎得好香脆~‬‪小食叫左個越式春卷, 熱辣辣炸得好脆, 入面餡料有芋頭絲, 紅蘿蔔絲, 肉絲, 味道係好味而且唔會太咸, 而馬拉盏炒通菜反而有點咸, 所以比晒同事食~‬
‪ ‬

‪ ‬