2005-12-17 21 瀏覽
尋晚同舊同事食飯,帶左我地黎li度食.我地已經book左位,但去到都要等一陣.初初去到見到個格局,有d懷疑點解會黎咁o既地方,但食完之後發現一定要帶人去食!雖然環境唔係幾好,但食物就一流.我地點左:番茄蟹湯底生蠔併豬新鮮八爪魚併九肚魚半打扇貝半個魚頭一碟新鮮肥牛唐HO田雞臘腸煲仔飯竹蔗水四個人,埋單每人百二本來佢話仲有半份油炸鬼都俾埋我地(收半份錢),但後來話已經賣埋.下次要早d去試下先!個湯底真係超正,勁濃番茄味, d蟹好清甜, 未開始打已經飲左碗湯先. 豬都好甜好好味, 肥牛就唔使講. 未食之前我都懷疑好唔好味,但食落之後發現到牛肉o既甜味, 又唔會"un". 平時我都好少會飲湯, 但li個湯底先至係精髓, 我起碼飲左5碗!我第一次打邊爐自己親自去揀食物而唔使睇餐牌,佢有好多特別野食, 後尾睇返餐牌先知原來有牛心定--li樣真係好野黎架!我地次次上大陸都會點黎食,下次一定要o係li度試下先! 不過地點都幾難搵,我諗下次要帶地圖去先得喇!

雖然環境唔係幾好,但食物就一流.我地點左:

番茄蟹湯底
一碟新鮮肥牛
唐HO
田雞臘腸煲仔飯
竹蔗水

四個人,埋單每人百二

不過地點都幾難搵,我諗下次要帶地圖去先得喇!