2017-10-22 198 瀏覽
因為大家都忙,未有時間搵食咩,所以同友人邊行邊睇下D廣告版啦。友人話想食放題,我想打邊鑪,所以揀左呢間又可以打邊爐,又可以放題既瀛喜。先來一份刺身船,大大隻蝦、肥美既三文魚、鮮帶子等。都算新鮮。跟住仲有小龍蝦,小龍蝦好多膏,望落已經超吸引,食落啖啖肉,彈牙鮮味,唔使一陣,我都友人都消滅左佢。跟住上枱既係卜卜蜆鍋,份量超多,鋪滿蒜蓉粒、莞茜,再加左少少辣椒,滾左陣,己經見到蜆開始慢慢開口,啱晒呢排涼涼地既天氣呀,蜆肉吸收左蒜味同辣椒味,香辣惹味。而且蜆都幾肥美,啖啖肉.食完卜卜蜆,跟住打邊爐就緊接住上枱,我地揀左椰子雞湯底,香甜的椰香味好啱配海鮮食,唔使order,侍應已經送上呢盤海鮮,有鮑魚、鮮蝦、元貝、蟶子、蠔等,果然係航母級海鮮盤。鮑魚同蝦肉質都幾彈牙,幾鮮味。魚肉好滑。元貝夠晒肥,啖啖肉。另外,仲有大量火鍋配料可以order,豬牛雞、丸類和蔬菜,食到捧住個肚走呀!放題食物選擇都好多,所以想食埋放題都一樣無問題。
跟住仲有小龍蝦,小龍蝦好多膏,望落已經超吸引,食落啖啖肉
,彈牙鮮味,唔使一陣,我都友人都消滅左佢。
。而且蜆都幾肥美,啖啖肉.

放題食物選擇都好多,所以想食埋放題都一樣無問題。
2017-10-05