今日又來到南華閣中菜廳食晚飯,每次都有經理介紹啲有驚喜嘅菜式,首先第一個,食咗一個水牛芝士局西澳洲龍蝦半法國牛油麵包,實在太好食,拉絲嘅芝士配上龍蝦和法國麵包,簡直是絕配,跟住個龍蝦頭爪就用來做一個龍蝦湯泡飯,這個龍蝦湯泡飯我我足足食咗五碗,實在太好食。跟住又食咗一個焗脆皮德國豬手拌印度薄餅,跟洋蔥黑椒汁,實在太好食,估唔到中式酒樓,食到啲咁特別嘅嘢,唔使咁沉悶,值得一讚師傅嘅心機。就算師傅做雞,都有啲特別嘅做法,今次就食咗佢嘅黃豆豆醬走地雞,一打開左個煲蓋,就聞到超香的豆醬味道,而且這個豆醬雞,裏面有好多配料,有新鮮黃豆、又有枝竹、又有紅燒肉,實在太豐富了,不過這些菜式都是黃經理上次介紹給我的,他說必須要預早預訂,才有不吃,所以下次如果有其他朋友九興趣,記得要訂位時候,順便預留一啲食物,因為我都試過一次,沒有預留,所以冇得食,溫馨提示,提提大家啦

水牛芝士洋蔥焗澳洲龍蝦拌法國麵包
脆皮德國豬手拌印度薄餅配洋蔥黑椒汁