2022-11-29 34 瀏覽
🤫是日餐點:紅絲絨疏乎厘班戟❤️今日同男朋友慶祝拍拖紀念日,真係要食甜品啦!所以我哋就嚟咗呢一間冇咩人知嘅新餐廳度享受我哋嘅二人甜品👅由於係啱啱新開張,所以唔好太多人,不過佢哋嘅空間感十足,好多位置可以坐㗎淨係我哋之外仲有好幾台客。今日就叫咗紅絲絨疏乎厘班戟😆其實咩係紅絲絨,即係咩意思啊?其實紅絲絨都係朱古力黎嫁,再加醋同埋Buttermilk,產生左d化學作用變成紅絲絨(For your reference:天然可可粉含有花青素,當花青素碰到酸性物質,兩者的產物便是紅絲絨外觀顯眼的紅色。),anyways,總之食落有少少甜味配埋下面嘅奶蓋都幾夾。切開疏乎厘仲係非常軟林林😋好鬆軟㗎 !我同我男朋友都食到停唔到口🤣💭.。:・゚💫゚・.。💭.。:・゚💫゚・.。💭.。:・゚💫゚・.。💭JOY LITM (銅鑼灣)銅鑼灣霎東街33號智選假日酒店地下G01號舖💭.。:・゚💫゚・.。💭.。:・゚💫゚・.。💭.。:・゚💫゚・.。💭
🤫是日餐點:紅絲絨疏乎厘班戟❤️

JOY LITM (銅鑼灣)
銅鑼灣霎東街33號智選假日酒店地下G01號舖