2020-05-12
又係到咗夜晚諗食乜嘅時間,今次就想食茶餐廳美食,叫幾個小菜一齊share嚟食。社會肺炎疫情關係,所以餐廳嘅清潔消毒意識很高,不戴口罩或者佩戴隔離手帶的人士是不招待的,令我哋可以安心享用晚餐。這裏實在太多美食選擇,還有很多晚市小菜套餐,相當超值。確實比餐牌上嘅食物圖片吸引住左,食肉獸的我當然要叫呢度嘅招牌有鑊氣小菜-椒鹽蒜香豬扒,成個套餐好超值,都只係$62。等緊小菜期間,仲有好滋潤嘅中湯飲,入面仲好足料,有雞腳、蘿蔔及豬肉等等,飲落去仲好鮮甜!唔夠10分鐘就有得食了,用洋蔥同埋辣椒炒真係好香,最鍾意佢嘅味道係有少少辣辣地好滋味,亦都好開胃,而且豬扒好多件,豬肉肉質鮮嫩,仲好入味添,我這個大胃王一碗白飯簡直不足夠🙈。不過朋友點左的醬爆茄子脆魚柳煲亦都好吸引,即叫即做,能夠食到鮮味,令我食得比平時份量更多。最後叫番杯凍檸茶爽一爽喉嚨,今晚餐飯滿足晒!
這裏實在太多美食選擇,還有很多晚市小菜套餐,相當超值。
最後叫番杯凍檸茶爽一爽喉嚨,今晚餐飯滿足晒!