餐廳: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
資訊:

2020-05-28 119 瀏覽
係依一個疫情期依然膽粗粗去左食蒸氣火鍋, 其實個心都怕怕地, 因為唔知會唔會無啦啦出街食飯都比人傳染不過去到餐廳覺得好安全, 因為佢又比左酒精搓手液同信封俾食客暫時收好個口罩.不過最重要係佢會量體溫, 好多餐廳依家量體溫宦都係是是但但, 但蟹仙唔會, 所以我好放心連餐具都very clean, 因為太多餐廳D餐具都好dirty, 成日要叫人換!講左咁耐,當然要講下食物啦! 我最推介係澳洲青年龍蝦: 龍蝦十分鮮甜,又大隻! 簡直啖啖肉!又可以一野成隻龍蝦D肉拆晒出黎, 食個彈仲要彈牙完全唔覺有味精,食完之後都唔會口渴! 因為當日一見到野食都唔記得拍其他海鮮相, 不過食得蒸氣火鍋最重要都係佢個粥, 睇個色水完完全全都知佢係靠個海鮮精華黎煮佢個粥架啦!當個粥食得個陣, 一啖放入口, 哇!!

講左咁耐,當然要講下食物啦! 我最推介係
澳洲青年龍蝦:

龍蝦十分鮮甜,又大隻! 簡直啖啖肉!
又可以一野成隻龍蝦D肉拆晒出黎, 食個彈仲要彈牙
完全唔覺有味精,食完之後都唔會口渴!

當個粥食得個陣, 一啖放入口, 哇!!
澳洲青年龍蝦
2020-05-26
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日