2021-08-14 6120 瀏覽
自從返咗新工之後,就少咗夜晚出去食好嘢,趁而家疫情漸趨穩定,終於可以食餐勁嘅!今次就去咗銅鑼灣廣場食日本放題!呢度係極尚大滿屋,一入到去,放題餐廳地方好大,今晚我同家姐一齊去食,我哋被安排坐喺卡位。除咗用電話scan QR Code叫野食落單之外,出面仲有啲熟食可以拎,例如春卷、炸雞同咖喱角,全部都夠哂熱,又脆卜卜,唔錯呀!行過少少有瑞士雞翼、娃娃菜、腸仔,放題嚟講都算多同特別,味道合格。放題除咗刺身之外,海洋例如青口、蜆肉等都可以任食,都幾大隻同鮮甜。另外,仲有啲日本前菜都可以任你揀任你食,我自己就食中華沙律同蒜味螺肉,食到你飽!行過少少,就有大大個飲品櫃,凍飲同熱飲都有,入面有好多款唔同嘅飲品,例如汽水、檸檬茶、烏龍茶等等,任君選擇。另外,果汁例如橙汁和提子汁;酒類飲品例如清酒和梅酒等;茶類有羅漢果茶和菊花蜜等,種類繁多!正式用電話scan QR Code落單,首先我叫咗一大輪刺身,有北海道帶子、北寄貝、赤貝、蠑螺、鮑片和象拔蚌等,帶子和赤貝都好鮮甜,象拔蚌好爽口,唔錯。之後,又試吓啲壽司,有醬燒三文魚腩壽司、醬燒芝士皇帝蟹柳壽司、鰻魚壽司、芝士鰻魚玉子燒等等,其中三文魚腩都算幾肥

之後,又試吓啲壽司,有醬燒三文魚腩壽司、醬燒芝士皇帝蟹柳壽司、鰻魚壽司、芝士鰻魚玉子燒等等,其中三文魚腩都算幾肥美,芝士味都啱啱好。

我有四樣好特別嘅嘢要介紹比大家,第一係海膽手卷,海膽比得一啲都唔少,飯又唔會太多;第二係鮑魚軍艦,一隻已經煮好有味嘅鮑魚加脆紫菜,呢個性價比好高呀!第三係蒲燒鰻魚,鰻魚好大大大塊,仲有燒得啱啱好,有炭燒嘅風味。第四就係一客風味淋燒魚乾,平時喺其他日本餐廳食,一個都唔平架,味道仲要差唔多~!

食完正餐就食甜品喇,甜品嘅種類都有好多,有馬卡龍,蛋糕仔,仲有我最鍾意嘅乳酪呀!我一口氣食咗兩杯,哈哈!

呢度嘅雪條都好特別,有成十款,我試咗個椰子朱古力雪條,好好味!

總括而言,呢度CP值都幾高,樣樣野都唔錯,我同家姐都幾滿意,大家都去試吓喇!

2021-08-02