2019-09-26 267 瀏覽
之前響yahoo見到利寶閣有團購點心放題/晚小菜放題。覺得幾抵喎。打左去鋪頭問。原來星期三148蚊再有八折。再加若40蚊的茶芥加一。埋單都係160蚊/位左右。見食評幾好一心同媽媽去。所以直接去食沒買團購費事甘多限制。其實我尋日去時不太舒服。前一晚胃痛左成晚。但因為一早約左費事改期。所以食粒胃氣藥照去暴食。所以就係"瘋狂自殺式"點心放題囉。訂左枱12點去到。店內已經好鬼多人。侍應忙於鋪枱執枱。我地一坐開茶就寫左9萬樣野嚇一嚇大家先。以下只係部份點心!!!簡單黎講。任食2小時。頭1小時我地已經飽我只寫下大家覺得好食的點心喇每位會送一份鮑魚撻+灌湯餃個鮑魚我吾覺得太特別。但係個撻底真鬆化。我同家姐食完都大讚個撻。。底脆皮叉燒飽比添好運差d。沒他甘脆口.同甜美。但都好食暫時我未食過有即焗BBQ buns好食過添好運的如果有記得講我知XO醬炒腸粉。熱辣辣煎到少少脆口又惹味木魚茄子。呢個夠入味又保持到色澤食左勁多油膩野。點番個蕃茄魚湯雲耳菜。健康yummy坐低送一人一隻灌湯餃。有一舊花膠。未夠淋。但個湯同餃都幾好味沙田雞粥。我個胃食食下愈來愈脹。但家姐阿嫂話個雞好滑甜品我家姐覺得最正係十勝紅豆脆麻
之前響yahoo見到利寶閣有團購點心放題/晚小菜放題
。覺得幾抵喎。打左去鋪頭問。原來星期三148蚊再有八折

。所以就係"瘋狂自殺式"點心放題

訂左枱12點去到。店內已經好鬼多人
侍應忙於鋪枱執枱。我地一坐開茶就寫左9萬樣野

嚇一嚇大家先
。以下只係部份點心!!!

簡單黎講。任食2小時。頭1小時我地已經飽

我只寫下大家覺得好食的點心喇
每位會送一份鮑魚撻
+灌湯餃

個鮑魚我吾覺得太特別。但係個撻底真
鬆化。我同家姐食完都大讚個撻。。底

脆皮叉燒飽
比添好運差d。沒他甘脆口.同甜美。但都好食
暫時我未食過有即焗BBQ buns好食過添好運的
如果有記得講我知

XO醬炒腸粉。熱辣辣煎到少少脆口又惹味

木魚茄子。呢個夠入味
又保持到色澤

食左勁多油膩野。點番個蕃茄魚湯雲耳菜。健康yummy

沙田雞粥。我個胃食食下愈來愈脹。但家姐阿嫂話個雞好滑

甜品我家姐覺得最正係十勝紅豆脆麻花
。個椰子雪糕同紅豆好夾

埋單4人632蚊。以質同量都好抵
。而且出點心非常快。係第2 round落單忽然漏左好多樣野。但係因為太多人落order出錯都難免
。而且再叫部長跟單。他們都立即處理
。2小時後亦沒趕客。

如果大胃又喜歡食點心的朋友好值得一試
。我胃痛都食左甘多野。自己都好佩服自己
原本我諗住挑戰自己
。食到20隻蝦餃+燒賣。最後都只係食到8隻+6粒燒賣