2017-05-04
話說今日放學去搵食,搵到去銅鑼灣登龍街。登龍街五光十色,其中一間裝修幾突出既係叫hungry lobster,見舖面係幾型格,忍唔住睇下食乜既,原來係食龍蝦!咁緊係try try佢啦!入到去,地方唔大,但好夏威夷感覺,因為太肚餓,拿拿聲嗌左幾樣野,包括龍蝦包、龍蝦湯、龍蝦炒飯、同埋黑松露蘑菇意粉。龍蝦包好新鮮,鮮的唔只係龍蝦,仲有配襯既包。食落口有肉汁既鮮味,又有沾左汁既包既絕配唔漏口感!個餐配薯條,係炸薯條呀合利!加埋一齊真係irresistible!!之後上左個湯,係濃龍蝦湯!好濃!濃到好似飲左隻龍蝦入肚咁!加埋個幾令既art work,我俾個湯9分架!龍蝦炒飯都非常有驚喜架!先有原隻龍蝦kim,再有實淨足料龍蝦肉,仲有龍蝦湯汁撈埋,我都俾足9分架!係扣一分因為太好食唔夠我食!最後有個黑松露意粉,黑松露唔搶哂個菇味一讚,個汁唔漏二讚,份最足料三讚!總括是reeatable!!