2015-07-08
收工 有同事順路車我同另外同事回家,沿路講起洪水橋而家冇咩其他國家菜式選擇,原來係我無知,在一個隱蔽地方裡有一間泰國菜,枉我曾經係洪水橋返過幾個月工😌😌同事好好咁即興話帶我見識見識🙊🙊一間外邊睇落地方唔大既店 一開門都好熱鬧7點幾就已經有好多人開餐 好在 幸運之神眷顧 我地仲有位唔洗等 👏👏 坐低左發現原來入邊仲有得入 不過未有機會參觀再入邊 唔知餐廳入邊仲有幾大一打開餐牌 都好多野食揀 餐牌奇怪地冇價錢我問同事價錢會唔會海鮮價 佢話佢食過幾次價錢同出邊泰國野差不多 唔算係貴果啲 咁我就放心叫野食喇叫左個冬蔭公湯(細)、一條魚、豬頸肉、泰式鳳爪沙律 仲有通菜 同椰汁糕個魚 燒得幾好 唔太腥 幾好 同事唔愛魚腥味都夾左幾次 幾好👍呢個鳳爪好辣 我唔食得辣 食得好辛苦😂😂 不過都要食 因為我喜歡佢果種帶洋蔥味同埋酸味得黎辣果種(唔識形容,總之一定要試既頭盤黎)咁辣緊係要叫野飲啦 唔知係唔係自己拎就得 因為我自己行左出去拎罐芬達飲 我真心覺得好得意 因為佢幼身 比起我平時飲開個包裝有唔同 本身我想試其他 但太辣 我驚試新野唔岩飲 變左我冇得飲黎止辣😂😂丫 值得推介係佢個招牌豬頸肉好正 好脆
一間外邊睇落地方唔大既店 一開門都好熱鬧
一打開餐牌 都好多野食揀 餐牌奇怪地冇價錢