2024-03-28 722 瀏覽
真心講餐廳性價比係高既,一碗粉連野飲四十幾五十蚊,但係我都唔知戈位白面紅唇阿姐係老闆娘定伙記真係惡過狗。 我叫左碗豬扒湯河等左差唔多半個鐘都未有,我都明係忙既,好聲好氣問佢”唔該,可唔可以幫我追追個豬扒湯河”,佢聽完冇反應一個眼神都冇比我,甘我緊係以為佢聽唔到啦,我之後再同另一個伙記講,戈個伙記幫我問,然後佢就話大叫”唔好追啦!”我話”對面戈兩個客人遲過我坐低遲過我點都有啦,我等左成半個鐘喇”,佢話因為人地係雞翼,我已經想問佢即係雞翼你識整定豬扒唔識?大家都係炸有咩分別?再之後碗粉到左佢拎比我同我講”下次趕時間既唔好叫豬扒啦,豬扒係要等架”我真係一肚氣,你menu有冇寫豬扒要等甘耐呀,我駁左一句”我點知你個豬扒要等成半個鐘先得架”最搞笑係我都忍左冇同佢再嘈,佢仲不停大大聲依依吟吟話我好追佢,之後有個男既追佢豬扒撈檬佢竟然冇鬧個男既仲幫佢追廚房。係唔係甘性別歧視?我真心自問真係有禮貌甘同佢講係佢無啦啦鬧人,事後我埋單另一個伙記都有同我講唔好意思,但我真心唔明我做咩要比你鬧呢?我係黎比錢食嘢,又唔係要求過分,真係比錢買左個難受