2019-05-19 123 瀏覽
看看sakura揮揮魔法解開咀咒如果你覺得我個題目有聲既咁你唔可以唔去點心icon食近期最紅既小櫻點心啦其實我同朋友唔係真心小櫻粉絲不過今日咁岩係尖沙咀做完野 去左the one 唔知食咩好 見幾得意 就入去坐左黎食叫左 小櫻生煎包 小櫻雪山叉燒 小櫻椰皇 (其實唔記得d名 不過見佢都係好求奇咁加個小櫻個名落去)依個生煎包 同上海生煎皇 差十萬倍上海生煎皇仲要平d佢個皮又厚又油 真心唔洗叫睇下都見到餡幾少 同皮幾厚同埋係零櫻花味個雪山就係正常味 都脆同鬆化既不過一樣餡少餡少既情況一樣出現係 唔係特別版既點心到依個係味道可以 既 麻辣菲菜餃個味係好既 不過一樣無咩餡反而依個外表唔多得既 「春風得意腸」就幾好味個春卷係脆既 腸粉個粉皮就緊係同咩陳漢記既無得比啦但係依個係有驚喜既另一個有驚喜既係依個甜品無諗過個紫糯米會同椰皇咁夾本身係叫黎想食小丸子搭椰皇但到頭來 紫糯米先係重點! 好味!推介!個菠蘿炒飯同雲吞雞就不過不失不過個雞 好油 唔明點解唔隔下油先俾客有3粒雲吞 雞肉兩粒 仲要係骨 想食雞肉既就唔好嗌喇埋單 佢送左舊小櫻膠俾我作為唔係粉絲既我 本身睇佢包裝仲以為係本簿早知就唔要佢仲好搞
看看sakura

小丸子椰皇

另一個有驚喜既係依個甜品
無諗過個紫糯米會同椰皇咁夾
本身係叫黎想食小丸子搭椰皇
但到頭來 紫糯米先係重點! 好味!推介!

菠蘿炒飯

佢仲好搞笑咁送左兩隻sailor moon杯俾我同朋友
佢個侍應仲話仲有好多 可以再送俾我地
Sailor moon杯比小櫻依舊膠有樣好多⋯

雖然佢送咁多野 但我諗可見既將來 我都未必會再黎食
野食唔出色 價錢唔係平 咁樣叫埋茶 (10/12位)
侍應本身見我地叫兩隻味 問我地做咩唔簡同一個味 話咩驚兩個茶壺會搞到無位擺野食
其實係唔會既 所以唔洗理佢

埋單502!