2020-02-25
疫情嚴重少咗出街食,一排無幫襯,不知不覺換咗裝修同menu街坊幫襯過好幾次,湯so far都偏淡,飲過幾次南瓜湯,今次特別啲係紫薯湯,個蒜蓉包次次都好好味,脆口的之前主菜有三文魚架,好好味架,但依家menu無咗喇,比目魚都好味嘅,魚皮煎到金黃香脆,唔鯹無雪味,蔬菜次次都咸咗少少,黑色嗰塊唔知係乜,整體係份量少啲啫,唔係好夠喉呢印象中另一半都番兜依個羊架幾次,因為我個魚唔夠飽,試咗佢幾條闊條麵,個汁好好味,酸酸甜甜好開胃再黎drink & dessert, 是日餐飲有蜜桃紅茶唔使加錢,唔藥水唔酸少少甜味,聞到桃香味,伯爵茶布甸超級滑,牛奶雪糕好似係sorbet咁,兩款甜品感覺都似自家製,少甜啲,幾好,無咁罪惡無錯,依度係得四個course,如果要沙律都係每人加多5蚊啫,今次無加到,平時沙律有菜有水果有醋汁嘅,印象中個醋汁都好味嘅呢度兩個餐都係$307,當我加埋沙律加埋一都係$318,兩個人喎算抵食啦