去到銅鑼灣揾食,想揾啲唔係連鎖店,係Openrice到發掘到佢,唔難揾🤗 舊式老店,見到嗰裝修我會覺得佢裝修咗反而未必咁吸引😂 除咗普通麵包🥯 店內所有食物同飲品都係即點即造,最估唔到嘅係佢整我嘅豬扒包同魚柳包係會放係鐵板上烤至表層微脆,再配上自製的餐包同沙律醬。所有餐包均在加上配料前放進烤爐略為烘烤,以保持由內至外均是熱騰騰的🤗 佢做法好有誠意,亦見到佢咁做,但係食落就無乜佢想制造嘅效果,但味道同性價比都okay,因為都係$20/個,係等待⌛️嘅期間,我見到佢有4個煲煲緊茶,所以我又嗌多咗杯奶茶,茶香奶滑,$15都真係好唔錯👍🏻 題外話,有兩個公公婆婆負責收錢,嗰公公好好脾氣,嗰婆婆就有啲長氣,望住佢哋相處都真係幾好笑🤭 如果攝影嗰啲人見到呢嗰真係一個好好嘅捕捉位😝
外賣自取