2020-09-19 742 瀏覽
因為商場優惠 排左成兩個鐘頭隊先買到外賣😱😱 呢間來自紐約🗽既蛋糕店質素一直好有保證🏅 其實好多味道都試過😅今次趁著優惠 買四款試下先😋⭐️ Signature Mille Crepes 🍰($68)好可惜淨返一款千層蛋糕😢 但係原味感覺食得出Cream 既幼滑 😚絕對無任何一絲既油膩感 一層Crepe 配上一層Cream 既完美比例⚖️係其他蛋糕店做唔到的👍🏻 原味同樣凸顯到餅皮淡淡既蛋香🥚 雖然叫價近$70💰 但睇得出用料物有所值⭐️ Gateau Aux Marrons 🌰 ($62)呢個栗子蛋糕係我食過最輕盈既‼️ 本來以為栗子Cream 會好Dense😱 但係感覺好Airy🌬中間既Cream 唔會過甜😋但係栗子味好濃郁 係最有驚喜既一件🥰⭐️ Strawberry Shortcake 🍓 ($58)一片片既士多啤梨賣相好夢幻😍 食得出係新鮮水果而唔係果醬 因為味道唔會死甜😁 海綿蛋糕都好鬆軟 💕唯一挑剔係士多啤梨味有時比Cream 掩蓋左🤨 相比之下 比較鍾意日式cream滿瀉既蛋糕🎂⭐️ Checkers ♟ ($58)好經典既棋盤蛋糕😋 海綿蛋糕同樣地唔會Dry👍🏻 面頭一層厚厚的朱

⭐️ Gateau Aux Marrons 🌰 ($62)

⭐️ Checkers ♟ ($58)
好經典既棋盤蛋糕😋 海綿蛋糕同樣地唔會Dry👍🏻 面頭一層厚厚的朱古力🍫Ganache 好邪惡😈 食落去都十分濃厚😍 但係以Lady M 黎講我會Expect 更加有層次既朱古力味🥰
120 分鐘 (外賣自取)