2017-02-10 1790 瀏覽
上星期同班閨蜜去左澳門遊, 食左唔少正野, 不過大家都話好掛住隻豬手, 朋友立即話香港都有正豬手食, 所以做約埋一齊去食朋友帶左我地去這裡, 因為過左食飯時間, 所以不用等位, 為了解豬手之愁, 當然立即點左脆皮燒豬肘配酸椰菜薯仔, 之後朋友還介紹這裡的農夫包牛仔肝、芝士香草醬, 德腸併盤配酸椰菜薯仔沙律,黑啤, 薄荷cocktail和士多啤梨milk shake給我地試等了一陣, 餸菜陸續上枱農夫包同牛仔肝、芝士香草醬:包外脆內軟, 芝士香草味濃德國腸併盤配酸椰菜薯仔沙律:腸衣脆口, 腸肉滿滿, 酸椰菜:爽、酸酸味味,很開胃,薯仔沙律:一般脆皮燒豬肘配酸椰菜薯仔:真是脆皮, 刀一切落去, 就發去爆裂聲, 面肉軟焾, 鹹味足, 切開一小塊放進口中, 立即有雙重感覺刺激:‘crack’一聲就嘗到皮脆香口感覺, 之後就是軟焾鹹香的豬手味, 口感豐富黑啤:麥味濃薄荷cocktail:很難飲, 以為飲緊薄荷潄口水士多啤梨milk shake:甜, 奶味重

等了一陣, 餸菜陸續上枱

農夫包同牛仔肝、芝士香草醬:包外脆內軟, 芝士香草味濃

黑啤:麥味濃

薄荷cocktail:很難飲, 以為飲緊薄荷潄口水

士多啤梨milk shake:甜, 奶味重