2024-04-12 1479 瀏覽
唔記得喺邊度睇到介紹,bookmark 咗呢間小店。就好奇試吓,同平時上海舖食嗰啲韭菜餅可以有幾唔同呀?韭菜餅:一啖食落去,掂喎!個餅嘅亮點應該係在於個皮,非常薄,非常脆,好滿足嘅脆脆口感。入邊有大量嘅韭菜,餡料十足。韭菜嘅份量比肉多,好似我呢啲鍾意菜比例多過肉嘅口味,就非常合心水。總而言之,佢自稱土瓜灣名物,都冇名過其實,整體滿意。芫荽餅:個餅同韭菜餅嘅皮係一樣嘅,脆脆嘅口感。入邊有非常大量嘅芫荽。呢個芫荽餅嘅平衡攞得唔錯,有芫荽嘅香味,又唔會話好大陣草青味太overpower。海帶綠豆沙: 冰冰涼涼,海帶份量非常多,亦都唔算太甜。OK。環境:★☆☆☆☆ 味道: ★★★★★ 值得試指數: ★★★★★

環境:★☆☆☆☆

味道: ★★★★★