2019-07-07
➖➖鹽味拉麵🍜+鹽味雪條➖➖.遊行前快快食拉麵。喺銅鑼灣登龍街有好多食肆,呢一間係米之蓮嘅拉麵,其實都冇乜特別大嘅期望,只係想我輕輕鬆鬆食個拉麵就去遊行。香港人真係要團結。希望在明天💪🏻。。拉麵嘅選擇好多,除咗有醬油、味噌、照燒雞、辛辣雞、仲有比較特別嘅就係鹽味拉麵。每一份拉麵都可以選擇叉燒嘅數量,可以揀一或者四片,仲可以加配荀乾、叉燒、味玉蛋同照燒雞呢。。▪️鹽味味玉拉麵$113🍜+叉燒+味玉蛋+筍乾+日本大葱+橄欖醬。。➖拉麵:拉麵彈牙,軟硬適中。份量對於一個女仔來講都已經好夠啦。。➖叉燒:叉燒切得幾薄,一啲都唔肥,所以食完就唔會好濟。不過有冇人好似我咁鍾意食飛叉燒🙈。➖味玉蛋溏心蛋係淺啡色加上橙黃色嘅蛋黃,好入味,簡直係拉麵嘅靈魂。。湯底:本來以為好怪好怕豬骨湯好油膩。呢碗鹽湯底鹹得到恰到好處食完唔會太口渴,亦都唔會太飽濟。。➖Tsuta x NICE POPS (+$2)海鹽味雪條7/7 前 一碗拉麵就可以$2 加海鹽味雪條真心抵😍(正價要$28我可能就唔會食呢😂)。➖鹽味雪條點蕃茄乾一齊食好新奇鹽味幾出,又帶點creamy加蕃茄乾就唔係我杯茶不過食完透心涼。😍
▪️鹽味味玉拉麵$113
🍜+叉燒+味玉蛋+筍乾+日本大葱+橄欖醬。
➖拉麵:
拉麵彈牙,軟硬適中。
份量對於一個女仔來講都已經好夠啦。
➖叉燒:
叉燒切得幾薄,一啲都唔肥,所以食完就唔會好濟。
不過有冇人好似我咁鍾意食飛叉燒🙈
➖味玉蛋
溏心蛋係淺啡色加上橙黃色嘅蛋黃,好入味,簡直係拉麵嘅靈魂。
湯底:
本來以為好怪
好怕豬骨湯好油膩。
呢碗鹽湯底鹹得到恰到好處
食完唔會太口渴,亦都唔會太飽濟。
。
➖Tsuta x NICE POPS (+$2)
海鹽味雪條
7/7 前 一碗拉麵就可以$2 加海鹽味雪條
真心抵😍
(正價要$28我可能就唔會食呢😂)
➖鹽味雪條點蕃茄乾一齊食好新奇
鹽味幾出,又帶點creamy
加蕃茄乾就唔係我杯茶
不過食完透心涼。😍