2019-05-24 1079 瀏覽
之前有特登黎過一次但非洲豬瘟停業。睇在店展對要用新鮮豬咁有堅持既份上,就再特登黎一次,亦有抱有幾高期望。同朋友並共三人等左約15分鐘入座。座位ok,但一黎個水杯邊有漬都扣扣地分,不過ok啦黎食麵又唔係黎飲水,唔影響麵既評價。落單後等左10分鐘左右上麵了終了!先飲一啖湯...orz..我去左食台灣牛肉麵咩? 咁重中藥味+鐵鏽味仲要苦既喂?(後來諗番估計可能係火炙豬腩肉d味撈埋個湯底搞到有苦味...)湯底就真係唔多鮮味,豬骨味都唔出,整體就好似平時茶記d例湯咁orz麵質正常無咩特別,粗幼略嫌幼左小小。到兩種肉:火炙豬腩唔錯幾入味,係唯一比正數分數既成份;慢煮肩肉無味,純食肉質,唔好唔差。蛋,正正常常。紫菜,中等偏低。整體黎講,10分滿分會比-2,無錯係負2分!當然,見到咁多人排,都少不免要講一句,各有各口味姐..lol

同朋友並共三人等左約15分鐘入座。

落單後等左10分鐘左右上麵了終了!
麵質正常無咩特別,粗幼略嫌幼左小小。
到兩種肉:
火炙豬腩唔錯幾入味,係唯一比正數分數既成份;
慢煮肩肉無味,純食肉質,唔好唔差。
蛋,正正常常。
紫菜,中等偏低。

整體黎講,10分滿分會比-2,無錯係負2分!
濃厚豚骨魚介醬油拉麵(店長推介)
2019-05-22
15 分鐘 (堂食)