火鍋店一直都開到成行成市,最近尖沙咀中達都開左一間新店,放工同朋友黎左試下人和月雞煲火鍋店! 距離地鐵站只有數分鍾路程,非常方便。模式係先選一款預設小鍋,食完再轉湯底打邊爐。同朋友揀左芝士雞煲,香濃芝士加上微微帶辣既雞肉,非常惹味!之後點左一款唔常見既湯底,藥膳牛奶湯,都係第一次見! 湯底奶白,飲落好香藥材味牛既種類好多,會先比一個拼盤你虐好各款肉,之後可以按自己鍾意既再加單!試過之後我比較喜歡牛下肩,肉同脂肪比例適中,油香夠而且肉質彈牙牛味重!除左牛肉,魚片都有驚喜! 魚肉食得出用酸菜魚既味底醃,又滑又惹味,不停encore~另一賣點係海蝦任食,肉質夠爽︿用上新鮮蝦,而且蝦肉夠鮮夠甜墨魚滑同蟹籽蝦滑同樣出色,質感彈牙味道鮮甜,值得推介👍🏻最後唔少得甜品,自助區有豆花、芋圓、芝麻糊、紅豆沙等等,每樣都整得唔錯~

人和月雞煲火鍋店! 距離地鐵站只有數分鍾路程,非常方便。

另一賣點係海蝦任食,肉質夠爽︿用上新鮮蝦,而且蝦肉夠鮮夠甜
墨魚滑同蟹籽蝦滑同樣出色,質感彈牙味道鮮甜,值得推介👍🏻

• 嚴選牛下肩
  • 嫩滑脘魚片