2012-08-10
作為深井友, 久唔久就來幫襯, 一直好滿意呢到嘅食物. 今晚好想過一個刺激嘅星期五, 就單拖來開餐.小食每次嚟都一定有小食送. 兩味都油架. 胡椒薄餅有d油林林, 胡椒味濃, 都算幾脆. 炸雜菜餅仲魔鬼, 剛炸好就即上檯, 可以點醬來食. 我自己鍾意綠綠地色嘅醬, 應該係有乳酪成份, 清新得來有少少辣. 另一個係甜嘅, 似布lum味, 我自己就唔喜歡了飲品芒果乳酪 $28平時飲開原味, (係, 你係可以要求純乳酪味) 我知芒果味好假, x奶公司芒果雪糕果隻味, 唔係我喜歡嘅味啦. 每次係到食辣, 我都叫一杯乳酪來解辣主食巴辣雞 $72話咗今晚想刺激, 就叫咗個最辣嘅雞. 服務員提醒係四個辣, 我話無問題. XDDDD果然, 一入口就火滾, 唔知係用咩辣椒呢, 個味道好複雜, 但又講唔出究竟係有幾多香料混合而成. 而且係越來越辣, 真係無改錯名. 一路食一路飲住乳酪降溫餅印式咸煎餅 $22聞落好似蛋散呀! 表面好油, 個面好脆, 但食落裡面又有d軟. 真係一流! 淨食好正. 反而點辣汁食無咁match. 應該係NAN嘅質地會襯D. 一個人食曬所有野, 好飽, 好滿足, 亦都成功止到癮.
小食
主食
巴辣雞 $72
餅
一個人食曬所有野, 好飽, 好滿足, 亦都成功止到癮. 唔食得辣嘅人, 來到可以叫馬沙拉或椰汁咖哩架
服務員係兩位南亞女人, 佢地識聽廣東話架, 手腳勤快.
好多人來深井都係為咗食燒鵝, 所以呢間餐廳比較少人, 但係佢地絕對係實力派. 反而燒鵝, 奉勸各位唔駛專登入來食, 真係普通過唔普通.