2023-07-19
呢日約咗朋友喺銅鑼灣食lunch,一間上樓嘅Cafe,食物同服務都唔錯,lunch set幾抵食~🔘紅菜頭餐湯有紅菜頭獨有嘅味道,鍾意嘅人會鍾意,味道酸酸地幾開胃,口感creamy~🔘雜菜沙律前菜嘅沙律算好大份,沙律菜新鮮,幾鍾意佢加咗藜麥~🔘香辣蒜片鮮蝦扁意粉蒜香味濃郁,意粉掛汁,有時呢個意粉會炒到好乾,但呢間係偏濕潤多汁,除咗蒜片都有唔少菇做配料,大蝦爽口彈牙,整體好食~🔘香煎澳洲肉眼扒齋睇個樣已經覺得煎得幾靚,叫咗七成熟,切開見到粉嫩嘅顏色,油脂香濃,但又唔會過肥,口感軟熟多肉汁,薯條都好好味~🔘香煎鵝肝配蘋果蓉入口即溶嘅鵝肝,外脆內軟,連同酸酸嘅蘋果蓉一齊食,中和返佢嘅油膩感~🔘New York Cheese Cake 質地細滑,芝士味香濃,甜度軟硬度都適中~飲品就叫咗唔使加錢嘅凍抹茶同凍咖啡~每樣食物都做得幾好,冇失手,難怪多人幫襯,留意到食客九成以上都係女士~ 😄😄
🔘紅菜頭餐湯
🔘雜菜沙律
前菜嘅沙律算好大份,沙律菜新鮮,幾鍾意佢加咗藜麥~
🔘香辣蒜片鮮蝦扁意粉
🔘香煎澳洲肉眼扒
🔘香煎鵝肝配蘋果蓉
🔘New York Cheese Cake
質地細滑,芝士味香濃,甜度軟硬度都適中~
飲品就叫咗唔使加錢嘅凍抹茶同凍咖啡~