2021-04-05
幾個女仔約埋傾計,最好就係打下邊爐,可以慢慢食,慢慢傾。我哋今次選咗係尖沙咀嘅「二鍋頭」,環境乾淨清新,坐得舒適而且一啲都唔迫,冷氣夠,食完唔會成身味。火焰鴛鴦鴨煲用鮮鴨及油鴨烹煮,選了小辣,調味料比較濃味,但好香好惹味。第一次食鴨煲,好有新鮮感,油鴨是風乾過的鴨,肉比較硬,對比鮮鴨,我都係鍾意食鮮鴨多啲。滋補藥膳鍋個湯底用藥材感覺好健康而且好啱女仔,好似好補身咁,不過湯底味道不太濃烈。火鍋材料:肥牛、黑豚肉、羊肉片、鮮鵝腸、蝦、鯇魚片、花枝片、白鱔片、海蜆、雲吞、魚皮餃、墨魚滑等等。每樣材料都很新鮮,今次特別抵讚既係鯇魚、白鱔、蜆、蝦,呢四樣係不斷encore再點的,大家都很喜歡,鯇魚很脆,白鱔很爽,蜆多肉鮮甜,蝦爽口,也許也帶點個人喜好,食魚多啲,皮膚靚啲☺️整體來說食物很新鮮,服務態度很好,抵食😋
火焰鴛鴦鴨煲
滋補藥膳鍋
火鍋材料:
整體來說食物很新鮮,服務態度很好,抵食😋