2018-01-25
次次同呢個fd出街食飯,佢都要食烤魚,因為佢係烤魚迷。今次佢話要試下呢間,就book左位一齊去食。呢間餐廳座位唔多,但間隔唔錯,唔會坐得逼。個menu好大張,食物選擇都唔少。討論完一輪後,我地揀左店員推介的福壽魚,因為少魚骨,要左小辣。野飲我地揀左菊花薑蜂蜜茶同埋紅桑梅蜜。菊花薑係熱的,薑味好重,飲完個身好暖。朋友話佢杯紅桑梅蜜都好好飲,好解渴。呢四碟前菜個名好得意,魚情味豆芽,跳水木耳,嫩七八草同手撕包菜。跳水木耳超級好味,好正宗噶麻辣木耳。豆芽都好好味,辣辣地好開胃。等左一陣,烤魚到左,好大盤。見到好多配料,金針菇、冬菇、洋蔥、藕片都有。等左一陣,條魚終於食得,店員好好,幫我地拆開一舊舊,方便我地夾,見到條魚好大條,好厚肉。一試,果然好好味,而且無骨。魚肉好厚身,都算滑,陪埋湯汁食好好味。我地兩個食到停唔到口,清曬成條魚。海鮮我地有聖子皇,海蝦,花甲,同埋紐西蘭托托蜆,全部都好新鮮好正。花甲隻隻都好肥美,而且完全無沙,聖子皇大隻之餘,好鮮甜,又爽口。海蝦都唔錯,不過略嫌細隻左d。手切安格斯牛望落唔錯,有牛味,又無會好鞋,食得過。黑豚腩片係其他地方食噶都好好味,所以點黎比朋友試下,但
呢間餐廳座位唔多,但間隔唔錯,唔會坐得逼。
手切安格斯牛望落唔錯,有牛味,又無會好鞋,食得過。黑豚腩片係其他地方食噶都好好味,所以點黎比朋友試下,但呢個有d失望,好鞋,而且好難咬開,可能係太厚噶原因。芝士雙響好好味,夠香。鱈魚湯丸朋友好中意食,話夠彈牙。
蔬菜全部都係好新鮮噶,娃娃菜放落湯度,索曬d精華,好正。蘑菇都好大好甜。