2024-10-08
前幾日約咗friend一齊去食啲好嘢,去咗間觀塘嘅火鍋店 - 相馬日式火鍋。入面主打海鮮任食放題,我哋去咗一次之後就想返去再食😍!🔴芝士龍蝦湯茶碗蒸🔴首先,我哋試咗佢哋嘅芝士龍蝦湯茶碗蒸😋。呢個湯淋落芝士上面,無比惹味。食落芝士嘅滑嫩同湯嘅新鮮口感,啱啱好!食完第一口,真係返唔到轉頭 - 一試鍾情🤩!🔴任食惹味龍蝦雞煲🔴跟住就係我哋任食嘅惹味龍蝦雞煲。用上好嘅食材- 新鮮嘅龍蝦配上一隻入味嘅雞,再用湯底煲到味道充滿,豐富又滋味,真係人間美味啊😍! 🔴極尚龍蝦蒸海鮮🔴極尚龍蝦蒸海鮮亦都好值得一推。食材多樣化,由龍蝦開始到鮑魚,扇貝,貴妃蚌等等,新鮮程度爆計,蒸得恰到好處,呢度食海鮮就係靠佢哋啦!👍🔴甜豉油湯底🔴火鍋湯底就要推介甜豉油湯。佢哋嘅湯底明顯畀咗心機整,豉油味道香而唔膩,微甜嘅湯底讓人忍不住多飲兩口,好好飲呢😋,落啲火鍋料令湯更加好味!🔴任食多款口味單骨雞翼🔴同埋最後我哋點嘅單骨雞翼多款口味任食,多種口味一個個試,無論你鍾意咩味嘅雞翼都滿足到你,無得話呢!有啲口味真係好新穎,留返下次再試😍!無論係質素定係份量方面, 相馬日式火鍋都做足咗功夫,無怪乎我哋食完之後讚唔絕口,推薦度💯💯
🔴芝士龍蝦湯茶碗蒸🔴
🔴任食惹味龍蝦雞煲🔴
🔴極尚龍蝦蒸海鮮🔴
🔴甜豉油湯底🔴
🔴任食多款口味單骨雞翼🔴
無論係質素定係份量方面, 相馬日式火鍋都做足咗功夫,無怪乎我哋食完之後讚唔絕口,推薦度💯💯💯,快啲約埋friend試下呢間新火鍋店吧!😉🙌🎉🎉🎉