2024-09-11
大家好👋🏻,今天我來到火炭的一間日式海鮮火鍋放題「相馬日式火鍋」。真係想話你知,視覺👀嗅覺👃🏻同埋味覺👅,全部都可以在食物裡發揮得淋漓盡致,絕對係一次值得的美食旅程。首先,當然係「芝士龍蝦湯茶碗蒸」啦,味道濃郁又滑溜,揭開蓋子的一剎那,就能聞到那股迷人的芝士味同龍蝦鮮味了🤤。師傅親手示範將湯里的龍蝦和芝士攪拌均勻,讓味道更足更醇厚👍。跟住就係「任食惹味龍蝦雞煲」,肉質保持新鮮又富有彈性😚😚。必須介紹嘅就係【極尚龍蝦蒸海鮮】👉🏻👉🏻👉🏻,當龍蝦🦞,鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝,蝦🍤係咁排列出嚟,實在吸引,配上他們家自家調製嘅甜豉油,口感豐富,十足嘅滿足感😍。再嚟就有各種海鮮系列,如廣島蠔👉🏻👉🏻👉🏻,味道鮮美,食落口感十足;日本帶子、沙白👉🏻👉🏻👉🏻,口感輕軟,滋味一級棒;灰蜆,螺,青口👉🏻👉🏻👉🏻都一樣,搶眼又美味。仲有海鮮新鮮,肉質爽彈,無論係蟹棒定係水魷,食到佢,真係讓人仿佛置身海洋之中😚。「相馬日式火鍋」震撼我的不只是美食,更是那整體的感覺,好飽啊。哈哈哈!
跟住就係「任食惹味龍蝦雞煲」,肉質保持新鮮又富有彈性😚😚。