2017-11-30 5245 瀏覽
由於有家人係素食者,所以我定期都會同家人去食素,每次都會想試下新餐廳。早排聽同事講話北角有素食buffet,今次就帶左家人去素食分子試下。.入到去發覺比一般素食餐廳裝修得有藝術感,以白調為基礎,🕊加配簡潔俐落的餐具、清雅的綠色植物、高高的樓底,一齊令人感到舒適清爽。🌿.一坐低,店員可能見我地係咁望住出面buffet一盆盆既野食,🍽佢主動過尼介紹左晚餐buffet有d咩菜式,仲推介左佢心儀既小食比我地。..味道:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑衛生:🌕🌕🌕🌑🌑抵食:🌕🌕🌕🌑🌑.🍴素食buffet($128)🍢晚餐buffet呢個價錢都算幾合理,因為有齊中西日泰式小食(點心、茄醬通粉、沙律、壽司、串燒等),🍥🍝🥙🍕🍗仲有白飯、中湯、甜點、飲品等(涼茶、柚子蜜等),款式真係幾多。.意外發現d炸物放台面到都keep住暖,廚師會定時把涼了的菜式轉換其他款。.推介沙嗲串燒、雞絲粉皮,好迫真,有口感又有肉味!😋😋😋.最中意食蕃薯餅(炸得酥而咬落有軟綿綿蕃薯蓉)同豬大腸(用芋頭蓉釀入香脆酥之中)。.不過,食得太多炸物同有醬汁的小食好易飽膩,味道整體不俗,下次會再去試散叫小菜。

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌑🌑
衛生:🌕🌕🌕🌑🌑
抵食:🌕🌕🌕🌑🌑
🍴素食buffet($128)🍢

推介沙嗲串燒、雞絲粉皮,好迫真,有口感又有肉味!😋😋😋

• 雞絲粉皮
  • 素豬大腸