《 潮福蒸氣石鍋 》拿~今次既食後感係好多人推介,又幾出名既蒸海鮮專門店😬識食呢間野,仲要抵食啲既話,一定一定要叫套餐!窮人如我者,千萬唔好散叫啊😫食窮自己🙈哈哈因為因為因為呢~~~~~~因為我散叫左下圖既呢隻大蝦要差不多$400😳😳當我知道左價錢後嚇左一大嚇,但由於叫左了,都算了,但真心震驚🙈之但係呢,其實套餐都有包埋呢隻蝦😳😳雖然細隻好多,但大佬啊!套餐包左好多野食,例如:鮑魚啦、超大帶子啦、聖子啦、同一款大蝦啦有粥啦等等足夠食飽一個大男人都係$398😄竟然平過叫一隻蝦囉!我可以講啲咩?雖然隻蝦又的確係好生猛好大隻好鮮味既~~~唔好食都唔會專程額外叫多隻啦~~~但!都係覺得嚴重蠢左,銀包在淌血..........😭😭😭個心好拿住拿住啊😞😞所以我決心要提醒你地,要食,就記得9點半後食套餐(或其他有套餐既時段啦)食既野都算差不多,但價錢合理好多好多!套餐我覺得收費算合理~~起碼,唔會有散叫既果種驚訝😅散叫既話,我唔會去食,因為我太窮,食唔起 · ·抱住充滿懷疑既心態食左傳說中個個都話好鮮甜美味充滿海鮮精華既粥底,食完後發現:話有海鮮精華鮮味既果班人,50%講大話,40%無味蕾,剩返10
《 潮福蒸氣石鍋 》
拿~今次既食後感係好多人推介,又幾出名既蒸海鮮專門店😬

識食呢間野,仲要抵食啲既話,一定一定要叫套餐!

窮人如我者,千萬唔好散叫啊😫食窮自己🙈哈哈

因為因為因為呢~~~~~~

因為我散叫左下圖既呢隻大蝦要差不多$400😳😳

唔好食都唔會專程額外叫多隻啦~~~
抱住充滿懷疑既心態食左傳說中個個都話好鮮甜美味充滿海鮮精華既粥底,食完後發現:話有海鮮精華鮮味既果班人,50%講大話,40%無味蕾,剩返10%係我地食既粥係另類既有問題!因為根本無大家講既咁有海鮮味!當初聽講話啲海鮮蒸時啲汁會滴晒曬入去啲粥度,已經好出奇又懷疑地思考左一陣,點睇都發覺個原理係唔可以令煲粥變好鮮甜重海鮮味,除非直接放啲海鮮入去連同埋粥煮😅😅果然煮完食完,開心大發現:OMG根本只係普通既潮州粥嚟姐大佬😐😐飯還飯水還水,說好的海鮮精華味呢?sor ...... 無囉!可能係我同朋友既個人問題啦,真心唔覺有喎🌚🌚 但個瑤柱粥都算幾好食
呢個小象拔蚌非常之好食!勁勁勁勁鮮甜,好味到爆!!

想喪食~~~~~
整體來說,係幾好食既☺️☺️我自己都食得幾開心滿足👏🏻(雖然我知道圖中散叫蝦價錢後大嚇一跳!)海鮮質素就好睇情況,我當日食既小象拔蚌就非常之好食!❤️❤️大花蛤、大帶子,花蝦都唔錯~
但鮑魚、蠔就很普通了😌😌有少少腥腥地
每枱都有 timer 計時,專人服務~~~
令每樣海鮮都可以在最美味時刻熟完即食,唔會出現 over-cooked既問題,呢點幾好👏🏻

0 分鐘 (堂食)