2021-07-16
果日我地三個人食 所以叫左個二人餐之餘仲叫左其他野食😚二人餐真係好抵食 基本上兩個人食都夠飽😜-🍴晚市二人套餐 (B set)(包兩杯飲品)HKD425🥘泰式咖哩炒蝦一碟都有4 5隻蝦 蝦肉肉質爽口🦐咖哩汁帶有蛋絲 聞落去都香咖哩味 不過味道就稍為偏淡同偏甜左啲 椰香同辣度都唔係好夠🙈🥘泰式炒通菜本身menu係椰菜 不過咁岩果日無 所以就轉左通菜👅味道係馬拉盞 帶有微微辣感 唔錯😚🥘泰式燒豬頸肉豬頸肉有幾片 肉質唔韌 點埋辣汁食真係唔係好夠🤩🥘泰式芒果蟹肉炒飯蟹肉都算幾多 入口酸酸甜甜咁 唔算好濃味 個人覺得撈咖哩汁食更好味🤪🍴真心招牌生蝦刺身 (8隻) HKD166呢個係🧜🏻♀️覺得唔係幾抵食嘅 價錢比其他泰國餐廳貴🤭蝦肉偏細隻 就咁食係完全無味唔會好似平時咁帶有少少鮮 要點大量酸辣汁先好食🤣🍴泰式鹽燒魚 HKD158鹽燒魚大大條熱辣辣上枱 面層佈滿左鹽粒😍打開魚皮 魚肉燒得岩岩好 好嫩滑而且唔腥 點少少鹽食已經好惹味 另外配埋酸辣汁 食食下好快就食曬😋🍴椰青 HKD48次次食泰國菜都必叫 好清甜解渴🥥✾味道覺醒指數: 3.7/5抵食指數:3.7/5服務指數:3.3/5
🍴晚市二人套餐 (B set)(包兩杯飲品)HKD425
🥘泰式咖哩炒蝦