2019-05-27
之前因爲晚飯食過「三小姐」,覺得很不錯,所以一知道附近開左間冰室,所以一心去捧場,星期日午餐時間,行到橋已見好多花牌祝賀好熱鬧,店內都坐滿7、8成人,氣氛裝修不錯,我分別點了個常餐及午餐,先講常餐,沙嗲牛通味道正常,係咸左小小,分量唔多,奇怪的是餐飲若要普通咖啡係需要加2蚊,心唸正常其他食店係唔需要加錢的,唔通佢杯咖啡好出色?可惜侍應送上的是一杯茶餐廳過茶餐廳得個苦字嘅啡色水,杯邊還沾滿咖啡粉還是渣。食到呢度都幾失望因爲個午餐焗豬扒飯仲未上,明白焗野係要等時間,所以一直都冇催單,餐飲要了杯凍檸茶走甜,但上左杯有糖嘅比我,咁都算,最後焗豬扒飯終於出現,遠遠望見我個鐵焗兜,但上枱變成碟頭飯,散收收的一碟,眼見其他枱客的都是鐵兜或錫紙類的盛器上的果小小芝士和飯也不見得有點焗過,豬扒是一小薄片的,汁是類似小學派飯嘅蕃茄汁,其實大家樂嘅焗豬扒飯好過佢好多另外室內通風很差,勁油煙,而且地上好多垃圾,眼見員工抺枱方式是把枱上垃圾掃落地上難道員工是由街市熟食市場轉過來的嗎?街市情況了解,但這裡真的難以明白寫到呢度,點解我會仲希望佢會有改進呢?因為話曬我都住過呢條村,好多時都見到佢地一家人,雖然唔相識,
寫到呢度,點解我會仲希望佢會有改進呢?因為話曬我都住過呢條村,好多時都見到佢地一家人,雖然唔相識,但都叫做同一社區有感情,所以真心希望佢地改善有進步,我應該會再去試多一次嘅