2023-11-18 55 瀏覽
中環歌賦街雖然街道細細,但因為有好多不同嘅食肆小店,所以一直都吸引到好人嚟揾食😋今日我就係嚟揾食其中一個!行下行下見到一間新開嘅海鮮粉麵店,門口雖然吾大,但水藍色嘅門口非常搶眼,一眼就望到👀✨️小店入邊,地方吾算大,但座位都算多,環境佈置都算簡約雅緻,燈光柔和,感覺幾舒服👍🏻我叫左一碗店長嘅推介⭐巨型海蝦🦐湯麵套餐$188成個湯麵套餐好豐富,有前菜、小菜和水果。但我覺得最特別嘅係其中一款小食「梅酒浸蕃茄仔🍅」。蕃茄浸泡在梅酒和花雕酒中,每一顆蕃茄🍅酸酸甜甜,令我好開胃😊而招牌菜之一就係鮮蝦濃湯,呢個湯係由新鮮的蝦頭和殼慢慢煮製而成,佢地堅持用新鮮嘅海鮮每天熬製、用簡單的食材,無加味精,希望每位客人都可以將成碗湯飲晒😋。而湯麵嘅大🦐當然係主角, 手掌咁大嘅大🦐夠新鮮,肉質夠爽又鮮甜,而且🐟肉同流心蛋都配搭好好,我真係將一個餐全部食曬,連湯都飲埋😆店長仲推介我佢地有另一道招牌菜,酸菜魚🐟🍜,魚湯都係每日喺市場買新鮮材料熬製而成,同鮮蝦濃湯有好大分別。我決定下次會再來試下,多謝哂店長嘅推介😃👍🏻

我叫左一碗店長嘅推介
⭐巨型海蝦🦐湯麵套餐$188