2024-07-05
中上環成為近排遊客嘅深度遊熱點,都唔係冇原因,因為行下行下你就會發覺一啲新嘅景點同埋餐廳美食😌 就好似今日我經過上環荷里活道203-205地舖呢間<Harbour Joe>,就俾個裝修吸引咗我,一間喺斜路嘅cafe真係好有特色,咖啡嘅香味喺門口都聞得到😎Cafe裡面都好舒服,佢哋沖咖啡嘅位置同埋裝住唔同烘焙產品嘅展示櫃都好吸睛😍 座位全落地玻璃,天然採光度十足🫶🏻 Lunch Set包一份意粉+一杯精品咖啡(Black or Milk Coffee),都係88蚊🫶🏻 咖啡由本地烘焙😎🌟Harbour Joe House Salad (Caesar Dressing) + 煙三文魚蔬菜新鮮爽脆,已經平均拌好凱撒沙律醬,加20蚊嘅煙三文魚份量都唔少,味道唔錯🫶🏻🌟Coconut Black加配嘅咖啡Coconut Black,相當推薦😍😍double espresso加埋椰青水再加埋薄荷糖漿,清涼嘅感覺,暑氣全消😌🌟All Day Breakfast除咗大啡菇,炒蛋,煙肉等,啲配菜都幾有特色,好似甜薯,牛肉腸同埋墨魚汁腸,出面都好少食到,味道相當唔錯👍🌟Single Ori
Lunch Set包一份意粉+一杯精品咖啡(Black or Milk Coffee),都係88蚊🫶🏻 咖啡由本地烘焙😎 🌟Harbour Joe House Salad (Caesar Dressing) + 煙三文魚
蔬菜新鮮爽脆,已經平均拌好凱撒沙律醬,加20蚊嘅煙三文魚份量都唔少,味道唔錯🫶🏻 🌟Coconut Black
加配嘅咖啡Coconut Black,相當推薦😍😍double espresso加埋椰青水再加埋薄荷糖漿,清涼嘅感覺,暑氣全消😌 🌟All Day Breakfast
除咗大啡菇,炒蛋,煙肉等,啲配菜都幾有特色,好似甜薯,牛肉腸同埋墨魚汁腸,出面都好少食到,味道相當唔錯👍 🌟Single Origin Chocolate
單一產地嘅朱古力( 尼加拉瓜75%) 味道幾特別,朱古力味係帶少少酸性,唔算甜,所以朱古力味係好出,真正鍾意飲朱古力嘅人應該好鍾意🥰 除堂食以外,Lunch set 外賣自取於11:30至12:30 , 可享有10%Off🫶🏻 而所有 lunch set 都可以於 網上外賣平台 order😬 Harbou Joe亦有提供 Breakfast,Afternoon Tea,Wine set同Happy Hour Set以及本地手造蛋糕,即係話你幾點嚟都有好嘢食好嘢飲😬😬 呢度嘢食味道都唔錯,飲品直情係掂😎真心推介🫶🏻