2010-08-04 9 瀏覽
見呀媽叫我去食野,, ,又心思思想食有白湯同牛油餐包食既餐,, ,見椰林閣有咁就去食囉"還掂都N年冇食過佢,, ,雖然見D食評彈到乜咁,, ,但心諗都可能唔係真係差到咁姐,, ,每人口味唔同嘛"'好啦去到,, ,LUNCH A餐,牛柳餐(牛is my love)好似係洋蔥洋汁,揀配意粉,包白湯餐包+凍檸水(唔洗+$2)" $39個WAITRESS話牛柳轉左西冷,,OK!!重好啦~呀媽就見左個T SET 牛柳絲炒公仔麵+凍檸茶 廿幾蚊我個餐包好快且係最先到的,, ,OK啦,熱辣辣咁,不過餐包都一定係外來買入架啦" 識焗熱佢就ok~之後到個白湯到,好明顯好多麵粉囉,, ,一舊二舊咁,除左麵粉我見唔到有其他料 -.-"' 佢又冇話太鹹或太油既,不過會愈飲愈唔想飲囉,飲左差唔多一半,仁至義盡...我飲緊個湯既時候我碟西冷意已經到左,, ,呀媽可能太肚餓就係度食我碟意粉,, ,之後我放棄左碗湯拎碟野離食既時候,, ,呀媽就同我講話d意粉好難食好林"'我就話林咪好食囉,加上心諗意粉好難唔好食姐-.-"'點知一試! -A- 呀媽果然冇呃我,真係好難食!!! ><嘩!!! 我真係第一次
見呀媽叫我去食野,, ,
又心思思想食有白湯同牛油餐包食既餐,, ,
見椰林閣有咁就去食囉"
還掂都N年冇食過佢,, ,
雖然見D食評彈到乜咁,, ,
但心諗都可能唔係真係差到咁姐,, ,
每人口味唔同嘛"'

好啦去到,, ,
LUNCH A餐,
WAITRESS話牛柳轉左西冷,,OK!!重好啦~
呀媽就見左個T SET 牛柳絲炒公仔麵+凍檸茶 廿幾蚊

我個餐包好快且係最先到的,, ,
我飲緊個湯既時候我碟西冷意已經到左,, ,
呀媽就同我講話d意粉好難食好林"'
我就話林咪好食囉,加上心諗意粉好難唔好食姐-.-"'
點知一試! -A- 呀媽果然冇呃我,真係好難食!!! ><
嘩!!! 我真係第一次食到咁難食既意粉,真係估唔到意粉都可以整到佢難食"
真係好林呀!林到好似泡左成幾粒鐘既公仔麵咁,似食BB既糊仔多D囉 ><
諗住唔好晒野,, ,但食多一小口... ..算...我都係放棄D意....
咁就去食所謂既西冷... ...我真係寧願佢冇同我講話牛柳轉左西冷囉"'
咁起碼我唔會咁失望嘛,, ,西冷西冷,西乜鬼野冷姐!!!
未切佢本身成舊都已經係4分五裂,, ,我真係從未見過西冷係咁架囉!
又薄切切咁,, ,不如佢同我講係牛柳片算啦"'
好啦,都由佢喇,都離左咯,, ,咁咪又食下囉,, ,
佢又冇話好梳打粉味既又唔會韌,, ,不過鞋囉"
味道又冇話有乜特別,個汁本身都覺佢冇咩味咁"
但食多兩口,又望住個餐,, ,真係愈食愈唔開胃 =/\= 唔食喇!
跟住飲下杯凍檸水,, ,我覺得太甜囉,, ,自己加番D清水去中和下-.-"'
人地果D餐廳係比糖醬你自己加加嘛 -/\-
$39!!!!!!我食左D咩!!!!!?

我停晒手又停晒口,, ,呀媽個牛柳絲炒公先到囉 =.="'
唔好再耐D......
呀媽話D面都炒得OK,, ,但食食下呀媽咬到條宿左既所謂既牛柳絲"'
(我覺得似D頭尾切剩唔要既果D牛肉碎多D囉,係呀媽話係牛柳絲我先知-.-"')
重要係宿到好誇張果隻,, ,(呀媽已經話要換)正當想搵下第二舊試下既時候,, ,
摷雲成碟都係得果3,4條 仔!!囉!! 重要有一舊係韌根添 -.-"'
嘩!! 咁真係要換換佢囉=.="'(雖然我已經覺得佢無論換咩D質素都只會係差冇幾"')
同個WAITRE講,, ,佢個樣就十萬個唔想幫我地換咁,皺晒眉......
換左干炒牛河,, ,睇落油林林咁"'
呀媽話D牛肉冇事,, ,但先前碟公炒得好過哩碟,同埋成碟野鹹到乜咁 =.="'

唉"'真係好後悔自己唔信邪走來食... ... >/\<"'
2010-08-02
1 分鐘 (堂食)