2018-10-26 350 瀏覽
味道一流!真係好好味,食既係黑蒜拉麵見到有人俾負評,覺得有啲唔抵,因為覺得拉麵點都唔會差甘遠,最多咪俾中評……我要為佢澄清!尼間真係我食過最好食既拉麵之一!!!!!對我而言,黑蒜口味一般分為三種:一,比普通濃少少,沒有蒜味二,非常濃郁,蒜頭味較輕三,味道中度,蒜頭味較重尼間拉麵既黑蒜係第二種,係我最鍾意既味!因為我比較重口味,所以鹹啲既濃湯最岩我(原味通常冇甘鹹)。而且重點係,食完唔會口臭。所以,尼碗拉麵真係好值得推薦比鍾意重口味既朋友,如果唔鍾意甘鹹,可能就要試下問下師傅了。另外,肉係拉麵重要既原素之一,肉有兩片,一片好柴,一片肥瘦適中,表現唔穩定,真係睇你運氣。不過都算好食。此外,配菜有一片大紫菜同一啲木耳,如果溏心蛋就要另外加錢,不過個人覺得唔係碗碗拉麵都岩加溏心蛋。佐料有魚介油(唔知係咪甘叫?)同其他醬油,我覺得原料原味已經好食到停唔到口,下次食先會試下加魚介油。最最最後,師傅好好人,好傾得,好有禮貌,下次會再黎食!p.s.依家有午市特價,平左30蚊真係好抵($98>$68),平時都冇加一。
味道一流!真係好好味,食既係黑蒜拉麵

我要為佢澄清!

尼間真係我食過最好食既拉麵之一!!!!!

對我而言,黑蒜口味一般分為三種:
,比普通濃少少,沒有蒜味
,非常濃郁,蒜頭味較輕
,味道中度,蒜頭味較重

尼間拉麵既黑蒜係第二種
,係我最鍾意既味!因為我比較重口味,所以鹹啲既濃湯最岩我
(原味通常冇甘鹹)。而且重點係,食完唔會口臭

所以,尼碗拉麵真係好值得推薦比鍾意重口味既朋友
,如果唔鍾意甘鹹,可能就要試下問下師傅了。

,下次食先會試下加魚介油。

最最最後,師傅好好人,好傾得,好有禮貌,下次會再黎食!

2018-10-25
20 分鐘 (堂食)
  • 足利將軍拉麵(黑蒜油豬骨湯)