一直都好想試下呢間棋子燒鵝,咁啱嗰日同老公行過就入去食咗個二人餐,真係名不虛傳喎~~~ 好食而且價錢唔算貴👍🏻 套餐有兩款例牌燒味~我哋就點咗燒鵝同埋燒腩仔,另外跟兩碗粉麵、一碟油菜 & 兩杯凍飲👍🏻首先,燒鵝皮脆肉嫩,皮下脂肪豐厚,入口即溶,一啲都唔油膩。而鵝肉鮮美多汁,每一啖都充滿了鵝肉的香味。重點係真係食到好香嘅荔枝木燒嘅香味,仲有個燒鵝汁亦搭配得非常好,呢碟燒鵝真心好食👍🏻另外,燒腩仔皮脆肉香,肥瘦相間,腩仔皮脆到餅乾一樣,腩仔肉香而不膩,肥肉部分入口即化,瘦肉部分鮮嫩多汁,絕對係有質素嘅燒腩仔👍🏻套餐真心抵食,因為本身例牌燒鵝都要$168,燒腩仔就$108,套餐$250就晒咁多嘢食真係好正!