2018-07-09
今晚約齊人 慶祝親戚生日, 一行 14人 近近哋就在屋企附近酒樓真味。 因為就各人放工,選了食八點半時段。另外有個$1998 全包宴好抵食, 有全體乳豬龍蝦和燒鵝。 但我们坐低點菜時侍應已經話燒鵝售罄, 價錢冇得減只能夠用一隻燒雞代替。 冇辦法唯有照叫因為 一心想食依個餐。 但真心覺得有啲唔抵。乳豬上枱乳豬皮脆卜卜仲係好鬆化, 但係就偏肥, 每舊乳豬除咗皮之外好似只有肥膏。。 食咗一件已經封住個喉。。 與此同時我們發現枱面的轉盤是壞了, 完全不能旋轉但又不能移走, 侍應話冇得整又冇得換枱。。( 明明有吉枱)。。 咁我哋成晚就將啲餸移來移去不停咁幫對面嘅人夾餸。。 好唔方便。 啲餸冇咩太大問題, 個燉湯唔錯足料有花膠,雞腳。 最後個紅豆沙因為冇曬只有最後幾碗。。 因為係last 所以碗紅豆沙唔熟但又唔凍咗。。 猶疑咗一陣糖水唔凍唔熱真係唔敢亂食。。 食到壽包時發現牆壁有迷你小強。。 大家立刻緊急撤退。。很失望因為這間食肆是我們常常光顧的, 服務越來越差, 可能人多真係唔憂做。 奉勸食客冇咩必要就唔好食尾圍。
食到壽包時發現牆壁有迷你小強。。 大家立刻緊急撤退。。