2022-10-06
一間素食嘅印度菜,第一次接觸都幾新鮮~由於冇咗肉類,佢嘅食材主要就係薯仔、芝士同埋豆類‣ 蕃茄牛油燴芝士球 ⋆ $78呢個咖哩一D都唔辣,酸酸甜甜咁,味道同Butter Chicken好似,不過入面既雞肉變成芝士。佢既芝士係水牛芝士咁,乾身有咬口‣ 芝士波菜 ⋆ $70 本身以為係好似平時西餐既芝士焗波菜咁😂但大家都估錯左,因為原來係波菜咖哩配水牛芝士。賣相唔算討好,不過食落有驚喜!波菜咖哩好甜,有少少pesto sauce既感覺😂‣ Cheese Masala Dosa ⋆ $80呢個推介比大家🥰🥰平時食Dosa係一個捲埋左嘅餅,中間有一堆薯仔泥,但呢個既薯仔泥平均咁夾咗喺卷餅中間,識落每一啖都有薯仔,更加方便同好味🥰佢配左三款醬,我最鍾意都係配扁豆醬一齊食‼️‣ 特式燴薯球 ⋆ $78 個人認為薯球配咖喱比芝士更夾,所以咖哩來講我最鍾意呢個薯球!薯球中間仲有少少果仁,味道冇咁單調而且呢個嘅醬汁更似平時食開嘅咖喱,配埋Naan一齊食都好好味
‣ 蕃茄牛油燴芝士球 ⋆ $78
‣ 芝士波菜 ⋆ $70