2021-11-12
我同肥 Pat先生係好鍾意無啦啦去食蠔,例如食完個 Dinner都可以口痕去蠔吧淨食半打蠔走人😂今日就下午4點幾身痕去咗"蠔食下午茶"😎.餐廳最抵係$10 一隻蠔咋❗YES $10/隻❗係愛爾蘭蠔,雖然體積較細小,但依然鮮甜,性價比極高😆.要 pinpoint係坐窗邊對住 Sogo個大電視,仲播緊勁 HOT 的Calvin Klein廣告😍實行睇住靚仔食住蠔,勁滋補♥(附送2張肉照😎) .除咗$10蠔,我哋都試咗3款較高級的蠔. 🟥 American Pearl🟧圓渾的外殼,蠔肉都如珍珠般的脹卜卜,超 Creamy的說~~~鮮甜係基本啦.🟨Scotland🟩海水味較濃,先有鹹味,然後有甘甜味,甜味較 american pearl低,但鍾意海水味的朋友仔應該會鍾意呢款☺.🟦Ostra Regal🟪來自法國的蠔,比較爽脆,帶少少金屬/礦物味,鮮甜得黎仲有回甘,好有層次😋.肥 Pat先生表示最愛 Ostra Regal, 我就麻麻海水所以鍾意 american pearl~
除咗$10蠔,我哋都試咗3款較高級的蠔
🟥 American Pearl🟧