2021-09-28
電視介紹完就見寫評多咗,正評都多就趁weekday去試試Causa de Pescado - 大部分人都話好食,好期待,但可能太期待結果冇乜驚喜,個人嘛嘛個醬,有啲似淡蝦膏味,唔難食,但未至於必食。Pollo a la Brasa with baked sweet potato - 叫咗1/4隻雞,上碟係上庒,隻雞醃得ok,雞胸都唔會好鞋同dry(嗱雞胸鞋係正常)。side dish要燒蕃薯,超甜超soft,BB仔都食到,不過上面灑上肉桂粉,我嘛嘛肉桂,但啲蕃薯實在太甜,甜到食食吓都唔覺有肉桂,唔錯。Beef Empanada - 依個有驚喜,味道似好多年前澳洲巴士站必買肉批,除牛肉外,裡面有少少疍,好味但鹹咗少少🥰。Churros - 雖然有俾叉,但其實叉唔入,結果用手食,細細條點朱古醬,正👍🏻。Chicha Morada - 秘魯飲品,酸酸甜甜都幾開胃,不過唔鍾意肉桂就唔好點