餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
資訊:

2021-06-23 730 瀏覽
😋[[𝗟𝗮𝗽 𝗘𝗮𝘁]]今次間餐廳係🐢🍯揀既,有得飲又有得食🥰環境暗暗地,有情調之餘仲好舒服😌😌一如以往,由朋友發板諗食咩🤣🤣🎈Present $118因為我都唔知自己想飲咩,於是請侍應幫我揀一杯,唯一既要求係唔要有薄荷酒。上枱果陣見到隻冰熊仔勁有驚喜🥰侍應介紹呢一杯叫做“Present“,意思係一份禮物🎁佢有好詳細咁介紹有咩成份,我淨係記得有咖啡、Bailey’s、Vodka等等….仲有我唔記得既野😆😆佢仲好細心提醒我,如果要影相打卡就唔好一次過倒晒d Bailey’s 落去,如果唔係隻熊仔就會好似浮潛緊咁,影唔到相🤣🤣而我真係笑左好耐😆😆😆我喺Drink List 度搵,諗住睇吓有咩成份,點知搵唔到,一問原來杯Cocktail係之後新menu會推出既飲品😎😎睇住粒熊仔咖啡冰慢慢溶好得意,可以保持杯酒夠凍,又唔會越飲越淡👍🏻👍🏻🎈澳洲M5和牛肉眼扒 $598我個人就偏愛食肉眼扒,因為夠淋之餘又食到油香🥰叫左medium rare,生熟程度控制得好好,切開塊扒睇到唔會流勁多血水,證明塊扒rest得好好,有鎖番住d肉汁,唔係求其煎完就上碟👍🏻👍🏻果然靚既牛扒真係簡單配鹽已經好好味😋😋另外
😋
[[𝗟𝗮𝗽 𝗘𝗮𝘁]]

🎈Present $118
Present

🎈澳洲M5和牛肉眼扒 $598
我個人就偏愛食肉眼扒,因為夠淋之餘又食到油香🥰叫左medium rare,生熟程度控制得好好,切開塊扒睇到唔會流勁多血水,證明塊扒rest得好好,有鎖番住d肉汁,唔係求其煎完就上碟👍🏻👍🏻果然靚既牛扒真係簡單配鹽已經好好味😋😋另外仲有薯角,烤蕃茄同埋Broccolini伴碟👍🏻

🎈果木煙燻法國鵪鶉髀 $168
鵪鶉髀size比我想像中大同埋多肉,賣相精美而且仲有五隻咁多😋😋咬落去唔會麻煩,而且啖啖肉,味道咸香,送酒一流👍🏻朋友未上主菜已經要encore杯野飲 🤣🤣
果木煙燻法國鵪鶉髀

🎈法國生蠔 $69/隻
店員有講細心講係咩生蠔,不過金魚腦既我就淨係記得係法國飛黎既🤣🤣生蠔好大隻,雖然唔算好厚肉,不過勝在好新鮮又唔會腥👍🏻
法國生蠔

🎈Cappuccino Gelato $128
朋友咖啡癮發作,所以甜品就揀返咖啡味🤣個甜品賣相好靚又豐富🥰除咗雪糕之外,上層嘅泡沫還原番一杯Cappuccino出嚟👍🏻👍🏻旁邊仲有焦糖脆脆同埋士多啤梨乾,跟住仲有好似出奇蛋嘅擺盤,雖然三樣嘢冇咩關係,不過呢個組合又幾得意🤣🤣
Cappuccino Gelato

餐廳所有菜式都會一道道咁上,而且職員知道我哋係share食,每次都有幫我地換碟再上菜👍🏻另外,上枱既時候啲碟都仲係熱,盡量可以保持食物既溫度👍🏻👍🏻

❣️Openrice 訂枱有折 ❣️

#YummyLifeKat