我同太太都係放題控,今日星期日走黎元朗行街街,行到累之後就周圍搵野食準備食好西~去到一個好唔起眼既位置.竟然比我地搵到一間有放題食既餐廳,二話不說馬上入去試試去,可能因為我地早走,唔需要等就可以直入有得食一入到去,佢既裝修竟然有驚喜佢唔似平時食開既放題餐廳,而係充滿住工業風格調!無論係燈,椅及牆壁擺設都係有主題性及有用心思,最重要既係坐既位置夠晒寬敞,無焗促既感覺當然最令我驚喜既係佢有無限任飲Hoegaarden Rosee,係自助形式,鐘意飲幾多都隨便酙,唔會限住其他飲品既選擇都好多酒既選擇係最多既,愛飲beer 既實鐘意當然緊係飲住Hoegaarden黎慢慢睇下有咩食啦刺身同一般放題一樣,選擇差不多,不過佢既刺身唔會有雪味,條蝦仲要幾大隻又夠鮮甜燒粟米超甜,估佢唔到壽司種類唔少,不過個人想食多啲其他野,所以只點左幾舊試試,都幾有水準可能因為元朗,所以有雞翼尖點,我覺得呢個真係好大驚喜,佢唔算超辣,但係好夠味,用黎佩啤酒真係無得輸炒辣蜆同埋辣魷魚鬚真係要講講,似人地大排檔那些,有鑊氣,又係佩啤酒無得頂!黃金蠔無腥味,醬汁帶出鮮味菠蘿又係一大驚喜,甜到爆,個樣睇唔出~最後甜品時間,最欣
一入到去,佢既裝修竟然有驚喜
其他飲品既選擇都好多
酒既選擇係最多既,愛飲beer 既實鐘意
當然緊係飲住Hoegaarden黎慢慢睇下有咩食啦
刺身
燒粟米
燒粟米超甜,估佢唔到
壽司
蒜香雞翼尖
日式炒辣蜆
辣味魷魚鬚
黃金燒蠔
黃金蠔無腥味,醬汁帶出鮮味
菠蘿又係一大驚喜,甜到爆,個樣睇唔出~
最後甜品時間,最欣賞牛乳雪糕,超濃郁的牛奶味,仲加左少少焦糖,食落唔會太甜,而且佢杯杯都唔大杯,可以試多幾款!
總括今次放題,價錢合理,食既野全部都滿意,相信還會再黎~
2017-04-23
刺身